Suna’nın Kızları 3. Yıl Dönümünü Büyük Topluluk Buluşması ile Kutladı!
Suna'nın Kızları, 3. yıl dönümünü kutladığı Büyük Topluluk Buluşması'nda, bugüne kadarki çalışmaları değerlendirip gelecek dönem hedeflerini belirledi.
5. Suna Kıraç Çalıştayı “From Genetic Models of Neurodegenerative Disease to Therapies” başlığı altında, 20-23 Şubat 2024 tarihleri arasında Koç Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Brown Üniversitesi ile yapılan toplantı, Brown Üniversitesi Nörobilim ve Moleküler ve Hücre Biyolojisi/ Biyokimya Bölümleri ile yapılandırılmış NDAL iş birliği çerçevesinde planlandı.
Dört günlük bilimsel programın ilk üç günü KUH-AIMES’de yapıldı. Brown Üniversitesi'nden akademisyenler “Model Organizmalar, Yeni Teknolojiler” ve “Hastalıklar ve Geliştirilen Tedaviler” başlıkları altındaki sunumlarını didaktik bir biçimde anlattılar. Son gün ise Rumeli Feneri Kampüsü’nde, araştırmalarını ayrıntılı bir şekilde öğrencilerle paylaştılar.
Son oturumda Koç Üniversitesi Yapısal Biyoloji Laboratuvarı’ndan Hasan Demirci ve NDAL’dan A. Nazlı Başak da çalışmalarını sundular. Ayrıca toplantının ikinci gününde Suna ve İnan Kıraç Vakfı / Brown Üniversitesi doktora öğrencileri Doruk Savaş ve Ezgi Memiş interaktif bir oturumda Brown Üniversitesi, ABD’de doktora nasıl yapılır konusunu öğrencilerle tartıştılar. Çalıştaya toplam 120 kişi katıldı ve düzenli takip edenlere sertifikaları takdim edildi.
Suna'nın Kızları, 3. yıl dönümünü kutladığı Büyük Topluluk Buluşması'nda, bugüne kadarki çalışmaları değerlendirip gelecek dönem hedeflerini belirledi.
Pera Müzesi, sonbaharı algoritma ve bilgisayar sanatının üç öncü ismi Dóra Maurer, Vera Molnár, Gizella Rákóczy’nin eserlerinden oluşan Hesaplar ve Tesadüfler: Macaristan Ulusal Bankası Koleksiyonu'ndan Algoritma Sanatı adlı sergiyle karşılıyor. 19 Eylül’de açılacak sergi 26 Ocak 2025’e kadar ziyaretçileri ağırlayacak.
NDAL ve Brown Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleşen çalıştayda, nörodejeneratif hastalıklar ve tedavileri üzerine dört günlük yoğun bilimsel program sunuldu.