Suna’nın Kızları 3. Yıl Dönümünü Büyük Topluluk Buluşması ile Kutladı!
Suna'nın Kızları, 3. yıl dönümünü kutladığı Büyük Topluluk Buluşması'nda, bugüne kadarki çalışmaları değerlendirip gelecek dönem hedeflerini belirledi.
6. Suna Kıraç Konferansı 19-20 Nisan 2024 tarihlerinde Koç Üniversite’sinde çevrimiçi gerçekleştirildi. Sayın İpek Kıraç’ın Hoşgeldiniz Mesajıyla başlayan “Nörodejeneratif Hastalıklarda Gen ve Moleküler Tedaviler’de İlerlemeler: Güncel Hüçre-içi ve Klinik Yenilikler” başlıklı konferans Sayın Suna Kıraç’ın vefatından sonraki ilk toplantıydı. UMass, Harvard, Kings College Londra, NIH, Johns Hopkins, Oxford gibi çok prestijli kurumlardan katılan on bir konuşmacı, konuya çok yönlü yaklaşımları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen, konularında dünya çapında otorite olan hocalardı. Her zamanki gibi henüz yayımlanmamış olan en güncel çalışmalarıyla toplantıya katkıda bulundular.
Nörodejeneratif hastalıklarda etkin olan genler ve bu genleri hedefleyen moleküler tedaviler, hücre-içi düzeyde özgün nöron kırılganlığı ve kortikospinal devrenin karmaşık yapısı, RNA hataları, nöron hücrelerinde RNA/protein sentezinin dinamiği ve nöron-dışı hücrelerin patolojideki rolleri gibi konuların tartışıldığı toplantının Suna Kıraç’ın anısına ithaf edilen son konuşması, etnik açıdan çok zengin bir havuz olan Anadolu Yarımada’sının genetik yapısı ve bugüne kadar moleküler düzeyde az araştırılmış bir toplum olan Türkiye’de ALS’nin kompleks moleküler mimarisi idi. Toplantı sporadik ALS’yi konu alan interaktif bir oturum ile sonlandı.
Suna'nın Kızları, 3. yıl dönümünü kutladığı Büyük Topluluk Buluşması'nda, bugüne kadarki çalışmaları değerlendirip gelecek dönem hedeflerini belirledi.
Pera Müzesi, sonbaharı algoritma ve bilgisayar sanatının üç öncü ismi Dóra Maurer, Vera Molnár, Gizella Rákóczy’nin eserlerinden oluşan Hesaplar ve Tesadüfler: Macaristan Ulusal Bankası Koleksiyonu'ndan Algoritma Sanatı adlı sergiyle karşılıyor. 19 Eylül’de açılacak sergi 26 Ocak 2025’e kadar ziyaretçileri ağırlayacak.
NDAL ve Brown Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleşen çalıştayda, nörodejeneratif hastalıklar ve tedavileri üzerine dört günlük yoğun bilimsel program sunuldu.